Logga in

Registrerade NTA medlemmar har tillgång till allt material samt möjligheten att kommunicera med andra medlemmar.

Elev

Elever kan logga in och ta del av lärarens material.

< alla nyheter

Presentation av tema Den smartare staden

november - 2020

Nu är anmälan öppen för dig som vill följa en livesänd presentation av ett nytt tema för högstadiet, Den smartare staden. Lyssna till experter, forskare och utvecklaren av det nya temat.

I januari 2021 lanserar NTA Skolutveckling ett nytt tema för högstadiet – Den smartare staden. För att presentera temat bjuder vi in till ett kostnadsfritt digitalt evenemang med föreläsningar från forskare och experter och information om det nya temat. Alla som är intresserade är välkomna att delta.

Temat handlar om hur elektronik och digital teknik kan göra de tekniska systemen i samhället ”smartare” – på gott och ont. I temat undersöker eleverna detta och gör även prototyper av olika tekniska system genom programmering av ett elektroniksystem, en så kallad micro:bit och externa komponenter. När eleverna arbetar med temat får de pröva att utveckla egna tekniska lösningar, fundera över hur dessa används i vårt samhälle och diskutera hur tekniken påverkar dem själva, samhället och världen i stort. Temat är en fristående fortsättning på vårt tema Smartare produkter och är framtaget i samverkan med innovationsprogrammet Smartare elektroniksystem.

Program: Program för presentation av temat Den smartare staden

Vad: Livesänd presentation av NTA:s tema Den smartare staden för högstadiet
Plats: Digitalt via Zoom.
Datum: 8 december, 2020
Tid: 15.00–16.45