Logga in

Registrerade NTA medlemmar har tillgång till allt material samt möjligheten att kommunicera med andra medlemmar.

Elev

Elever kan logga in och ta del av lärarens material.





Policy för kakor och integritet

Vi värnar om din integritet. Här informerar vi om hur NTA Skolutveckling använder sig av kakor och hur vi hanterar personuppgifter.

Vad är kakor?

En kaka är en liten textfil som lagras på din dator, telefon eller surfplatta när du besöker vår webbplats. Denna webbplats innehåller två typer av kakor:

• Varaktiga kakor – dessa är textfiler som skickas härifrån och lagras på din enhet.
• Sessions-kakor – dessa är kakor som lagras tillfälligt och försvinner när du stänger ner din webbläsare.

Vilka kakor använder NTA Skolutveckling?

  • WordPress (Webbplatsens programvara)
  • Buddypress (För administration av forum och grupper)
  • Akismet (Anti-skräppost)
  • Favorites (För möjligheten att spara dokument som favoriter)
  • Google Analytics ? (För att analysera besöksbeteenden, under avveckling)
  • Matomo Analytics (För att analysera besöksbeteenden)

You may choose to prevent this website from aggregating and analyzing the actions you take here. Doing so will protect your privacy, but will also prevent the owner from learning from your actions and creating a better experience for you and other users.

 

Mer detaljerad information om kakor och dess innehåll hittar du längst ned på denna sida.

Varför använder NTA Skolutveckling kakor?

NTA Skolutveckling använder kakor gör att ge dig en bättre användarupplevelse, samt för att kunna följa upp och analysera trafiken på vår webbplats. Detta gör vi för att hålla NTA Skolutveckling relevant och öka kännedomen om NTA med målet att öka alla elevers kunskaper inom NO, teknik och matematik.

Hur säger jag nej till kakor?

Utöver att avmarkera rutan för Matomos kakor (se ovan), kan du i webbläsarens inställningar inaktivera kakor, så att de hindras från att placeras på din enhet när du besöker NTA Skolutvecklings webbplats. Se webbläsarens hjälpsidor för att få information om hur du gör i just din webbläsare.

Microsoft Edge: https://support.microsoft.com/sv-se/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/sv-se/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sv

Firefox: https://support.mozilla.org/sv/kb/aktivera-och-inaktivera-kakor-webbplatser-installningar

Safari (på dator): https://support.apple.com/sv-se/guide/safari/sfri11471/mac

Safari (på Iphone, Ipad eller Itouch): https://support.apple.com/sv-se/HT201265

 

VÅR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER ENLIGT GDPR

Vilka personuppgifter samlar NTA Skolutveckling in och varför?

Om du registrerar ett konto på ntaskolutveckling.nu samtycker du till att vi samlar in namn, e-postadress, vilken skola du arbetar på samt vilken roll du har på skolan (lärare, rektor med mera) genom att klicka i rutan Jag godkänner att NTA hanterar mina personuppgifter varsamt enligt GDPR praxis. Då registrerar vi även favorit-bokmärken och uppgifter som postats i forumets inlägg.

Vi samlar även in namn och e-postadress om du har registrerat dig för något av våra evenemang eller utskick av nyheter och information.

Vi behandlar också ditt IP-nummer när du accepterar att vi skapar kakor av ditt besök på NTA Skolutvecklings webbplats. Även annan information används för analys av besöksbeteenden, till exempel längden på ditt besök, antal sidvisningar mer mera.

Varför samlar NTA Skolutveckling in personuppgifter?

Vi samlar in personuppgifter för att säkerställa att du arbetar för en huvudman som är medlem i NTA och tilldelas de rättigheter du behöver för att använda vår webbplats i inloggat läge.

Om du har registrerat namn och e-postadress för något av våra evenemang eller nyhetsbrev/utskick av information använder vi dessa uppgifter för information och marknadsföring under en begränsad period.

Vi behandlar också information som har skapats av de kakor som används när du besöker NTA Skolutvecklings webbplats för att kunna analysera hur vår webbplats används av olika besökare.

Hur länge sparar NTA Skolutveckling mina personuppgifter?

När du har lämnat samtycke behandlar NTA Skolutveckling dina personuppgifter fram till att du återkallar ditt samtycke. Det kan du göra när som helst genom att kontakta info@ntaskolutveckling.se.

Vem kan ta del av mina personuppgifter?

Dina uppgifter behandlas av NTA Skolutveckling ekonomisk förening, som är personuppgiftsansvarig. Uppgifterna kommer även att behandlas av vår webbutvecklare, som har tecknat ett personbiträdesavtal vilket innebär att informationen behandlas tryggt och säkert.

All data som analyseras av Matomo Analytics sparas lokalt, så att ingen annan ska kunna komma åt känslig information.

Vissa uppgifter, så som ip-nummer och besöksbeteenden, kan komma att behandlas utanför EU (tredje land) om de uppfyller våra krav på sekretess och integritet.

Vad har jag för rättigheter?

Du har ett antal rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR). I korthet innebär det att du har rätt till information och kontroll över hur dina personuppgifter behandlas. Läs mer hos Integritetsskyddsmyndigheten: https://www.imy.se/lagar–regler/dataskyddsforordningen/

 

DETALJERAD INFORMATION OM KAKOR

Nedan följer behandlingen av kakor i de webbtillägg som NTA Skolutveckling använder för denna webbplats och hur länge de sparas.

  • WordPress

    Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

    Om du besöker vår inloggningssida kommer vi att sätta en tillfällig cookie för att undersöka om din webbläsare accepterar dem. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och den försvinner när du stänger din webbläsare.

    När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

    Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

    Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar och så vidare). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen. Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

  • BuddyPress
    Vi använder kakor för att visa framgångs- och misslyckande meddelanden till inloggade användare, som svar på vissa åtgärder, som att gå med i en grupp. Dessa kakor innehåller inga personuppgifter och raderas direkt efter nästa sidladdning.

    Vi använder kakor i grupp-, medlems- och aktivitetskataloger för att hålla reda på en användares surfinställningar. Dessa inställningar inkluderar de senast valda värdena för sorterings- och filterrullmenyerna, samt sidinformation. Dessa kakor innehåller inga personuppgifter och raderas efter 24 timmar.

    När en inloggad användare skapar en ny grupp använder vi ett antal kakor för att hålla reda på gruppskapandet. Dessa kakor innehåller inga personuppgifter och raderas antingen efter att gruppen har skapats eller efter 24 timmar.

  • Akismet

    Vi samlar information om besökare som kommenterar på webbplatser som använder vår Akismet anti-skräppost-tjänst. Informationen vi samlar in beror på hur användaren konfigurerar Akismet för webbplatsen, men brukar innehålla kommentatorns IP-adress, användaragent, hänvisare och webbplats-URL (tillsammans med annan information som tillhandahålls direkt av kommentatorn såsom dess namn, användarnamn, e-postadress och själva kommentaren).

  • Favorites

    Som inloggad användare finns möjligheten att spara dokument som favoriter. Denna tjänst använder sig av kakor, dessa kakor sparas i ett år men är endast kopplat till ditt användarkonto.