Logga in

Registrerade NTA medlemmar har tillgång till allt material samt möjligheten att kommunicera med andra medlemmar.

Elev

Sök efter delat material från din lärare.

< alla nyheter

Tack för en fantastisk NTA-dag!

oktober - 2022

Stort tack för en fantastisk NTA-dag!  Tillsammans skapade vi en härlig dag med naturvetenskap, teknik och matematik för över 90 000 barn och elever.

 

Att NTA-dagen blev så bra beror till stor del på ett stort engagemang och det samordnande som skedde på förskolor och skolor i hela landet – inför och under NTA-dagen.

 

Under NTA-dagen kunde barn och elever vara med på en sagostund, delta i digitala föreläsningar, gå en tipspromenad och göra olika uppdrag och experiment med anknytning till naturvetenskap, teknik och matematik. Ett av de populära inslagen var föreläsningen om rymden, med astronauten Christer Fuglesang, där närmare 1 000 enheter var uppkopplade för att se föreläsningen.

 

Information efter NTA-dagen:

 

Föreläsningar

Föreläsningarna ”Frågestund med en professor” med Ulf Ellervik och ”Resor i rymden” med Christer Fuglesang går att se i efterhand på NTA-dagens jubileumssida. De finns tillgängliga till och med den 18 november.

 

Bilder från NTA-dagen

Vi vill se fler fina bilder från NTA-dagen. Fortsätt att lägga upp bilder och tagga @ntaskolutveckling och #nta25uppdrag #ntadagen

 

Det går också bra att skicka bilderna till oss i ett DM eller mejla till: anna.nordin@ntaskolutveckling.se
(Om du har ett privat Instagramkonto eller har lagt upp händelser, syns inte inlägg med #nta25uppdrag.)

 

Tipspromenad och 25 uppdrag

Till NTA-dagen tog vi fram en tipspromenad och 25 uppdrag. Använd gärna dessa igen. Materialet finns att skriva ut på jubileumssidan. På NTA Skolutvecklings Instagramkonto, under sparade händelser, går det att se exempel på hur uppdragen kan genomföras.

 

 

NTA-dagens jubileumssida: ntaskoluveckling.se/nta25
NTA:s Instagramkonto: instagram.com/ntaskolutveckling

 

******

NTA-dagen arrangerades den 25 oktober av NTA Skolutveckling för att fira föreningens 25 årsjubileum. Dagen bestod av olika aktiviteter som genomfördes på förskolor och skolor över hela landet.
Syftet med NTA-dagen var att sätta lite extra fokus på naturvetenskap, teknik och matematik genom att erbjuda barn och elever roliga och lekfulla aktiviteter med koppling till dessa ämnen.