Logga in

Registrerade NTA medlemmar har tillgång till allt material samt möjligheten att kommunicera med andra medlemmar.

Elev

Sök efter delat material från din lärare.

< alla nyheter

Protokoll från NTA Skolutvecklings föreningsstämma 2023

maj - 2023

Tack för en bra föreningsstämma och konferens!
Det blev en fantastisk dag med bra beslut och många intressanta diskussioner och samtal.

Styrelsen för föregående verksamhetsår beviljades ansvarsfrihet och en ny styrelse och valberedning valdes. Dessutom kunde föreningens uppdaterade stadgar godkännas. Totalt deltog 67 personer inklusive styrelserepresentanter för NTA Skolutveckling, valberedningen samt NTA Skolutvecklings kansli, på årets föreningsstämma.

 

NTA Skolutveckling är en ekonomisk förening där medlemmarna utgörs av de skolhuvudmän som använder NTA i sin kommun eller fristående förskola/skola. Det är föreningens medlemmar som fattar beslut om föreningen, därför håller vi årligen föreningsstämma.

 

I år genomfördes föreningsstämman i samband med en konferens för föreningens skolchefer och förvaltningschefer. Under dagen fick vi lyssna på intressanta exempel på samverkan, framtidens kompetensförsörjning och vad den gröna omställningen innebär ur ett skolperspektiv.

Peter Larsson, regeringens samordnare för samhällsomställningen i Norr – respektive Västerbotten, inledde konferensen med att berätta om sin egen resa i den gröna omställningen och hur en diskussion på ett nattåg kan ha stor inverkan.

Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör, Ana-Maria Stridsberg Deliv, förvaltningschef för utbildning och arbetsmarknad och Staffan Åkerlund, verksamhetscontroller, från Skellefteå kommun, pratade i ett panelsamtal om Skellefteås samhällsomvandling och förskolans och skolans betydelse i den gröna omställningen.

Sara Stengård, Thomas Löfgren och Anette Hyltegård från Exploratoriet, Skellefteås Science center, berättade om hur Science centers kan vara en resurs för skolan, hur man kan samarbeta med näringslivet och om vikten av att satsa på samordnarens tid.

Vikten av samverkan och att samverka med näringslivet kom fram i alla programpunkter, inte minst när Johan Albinsson, HR & Safety director från Boliden berättade om vad de gör för att öka intresset för naturvetenskap och teknik.

 

Stort tack till alla som deltog och medverkande under dagen!

 

Här kan ni läsa protokollet från årets föreningsstämma:

Protokoll från NTA Skolutveckling föreningsstämma 2023 >>

 

Läs mer om föreningsstämman 2023 och konferensen här >>