Logga in

Registrerade NTA medlemmar har tillgång till allt material samt möjligheten att kommunicera med andra medlemmar.

Elev

Sök efter delat material från din lärare.

< alla nyheter

NTA Skolutveckling önskar god jul och ett gott nytt!

december - 2022

Det har varit ett händelserikt NTA-år, inte minst eftersom föreningen har firat 25 års-jubileum. Det känns fortfarande hisnande att NTA dagen den 25 oktober engagerade cirka 100 000 barn och elever runt om i landet. Dagen gav exempel på så mycket glädje!

 

Under året har föreningen utökats med sju nya medlemmar och vi har tagit fram ett nytt tema och ett prova på-uppdrag. Det nya progressionstemat Upplev fysik och kemi och prova på-uppdraget Människan i rymden är goda exempel på vad relationer och samarbeten med externa aktörer kan leda till.

 

Det har också varit en orolig tid. När vi kunde börja glädjas åt att covid-19 inte längre klassades som en allmän- och samhällsfarlig sjukdom utbröt ett krig som fortfarande pågår inte särskilt långt ifrån oss. Kriget i Ukraina har kommit att påverka oss alla på olika sätt. Det har bland annat satt fokus på vikten av den gröna omställningen. Det i sin tur påminner oss om hur viktigt det är med goda kunskaper i naturvetenskap, teknik och matematik – och att den NTA-undervisning som bedrivs bidrar till att barn och elever utvecklar ett kritiskt och reflekterande förhållningssätt.

 

Tack för ett fint 2022, jag ser fram emot ännu ett fantastiskt NTA-år under 2023!
Veronica Bjurulf, vd NTA Skolutveckling