Logga in

Registrerade NTA medlemmar har tillgång till allt material samt möjligheten att kommunicera med andra medlemmar.

Elev

Sök efter delat material från din lärare.

< alla nyheter

Utbildarträff för NTA:s temautbildare

november - 2022

Den 31 oktober genomfördes en utbildarträff för NTA Skolutvecklings temautbildare. Förutom kompetensutveckling tackades temautbildarna för det fantastiska jobb de gör och för att fira NTA:s 25 årsjubileum. Utbildarträffen arrangerades på sju olika orter med ett gemensamt program.

Inom NTA Skolutveckling finns cirka 300 temautbildare som utbildar kollegor. Förskollärare lär förskollärare och lärare lär lärare. Temautbildarna undervisar om ämnesinnehållet i föreningens olika teman kopplat till arbetssätt och didaktik.

Det finns en tydlig struktur för kontinuerlig kompetensutveckling inom NTA. Vi vet att det är viktigt med kompetensutveckling när man jobbar i förskolan eller skolan. Därför arrangerar vi bland annat utbildningsträffar för våra temautbildare. Här erbjuds kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte i föreningens nationella nätverk.

 

Utbildarträffen inleddes med att föreningens vd, Veronica Bjurulf och styrelseordförande Einar Fransson berättade hur viktiga och betydelsefulla temautbildarna är för vår förening. Temautbildarna  bidrar till att det bedrivs undervisning av hög kvalité inom naturvetenskap, teknik och matematik.

Programmet fortsatte med retorikexperten Nina Buchaus. Hon höll en föreläsning om retorik och presentationsteknik. Föreläsningen innehöll både praktiska övningar och bra tips inför kommande temautbildningar.

NTA:s kommunikatör Anna Nordin pratade om NTA:s kommunikation och synliggörande i sociala medier. Här lyftes innehåll och budskap. Fokus var på vad vi vill berätta och lyfta fram när vi pratar om NTA Skolutveckling och vårt arbetssätt.

Dagen avslutades med en intressant och rolig föreläsning om rösten. Henrik Widegren, läkare och artist, presenterade fakta om hur rösten fungerar och gav exempel på röstens betydelse. Dessutom sjöng han egenkomponerade sånger med koppling till innehållet i föreläsningen.

De 160 temautbildare som var på plats i Stockholm, Jönköping, Kalix, Örnsköldsvik, Karlstad, Gävle och Kristianstad, var mycket nöjda med dagen.

 

 

Så här skriver några av temautbildarna på Instagram, om utbildarträffen:

ntakarlstad
Ett stort gäng glada NTA-utbildare på utbildarträff idag! Glädje, engagemang, tårta, samtal och fortbildning!

 

ntakalixkommun
Så här roligt ? har vi temautbildare när vi vidareutbildar oss???
NTA skolutveckling vill gynna elevers intresse och kunskaper inom naturteknik och matematik.
Samt bidra till likvärdig utbildning och väcka barnens lust att inspirera och förändra framtiden.?@ntaskolutveckling #ntaskolutveckling


pedagogernatipsar

Utbildarträff för NTA på Elite Hotell i Saltsjöqvarn idag! Tog båten från Nytorget, så härligt! Bra start på dagen. Förmiddagen bjöd på retorikföreläsnig, god lunch, promenad och fortsatt föreläsning om ”Rösten” på eftermiddagen. Om er skola inte är medlemmar i NTA vill jag verkligen rekommendera detta fantastiska arbetssätt! #ntaskolutveckling #ninabochaus #henrikwidegren


laralattochratt

Tänk att få vara med i denna härliga ” familj” I dag får jag träffa utbildare från region mitt och lära mig mera med fantastiska föreläsare. #ntaskolutveckling

powerpar
På utbildarträff med NTA. Vi är typ 160 utbildare som deltar!
Många i Stockholm, men också på andra platser och via länk. Kul och utvecklande är det!
Som bonus så är vi en väldigt snygg och stilig byggnad.

 

ntastudion_hasselby_vallingby
NTA utbildarträff. Underbara människor, engagerade och kompetenta utbildare, givande föreläsningar, fantastisk plats. Tack! #ntaskolutveckling #ntastockholm #ntastudion #ntaiförskolan #ntautbildardag #ntautbildare