Logga in

Registrerade NTA medlemmar har tillgång till allt material samt möjligheten att kommunicera med andra medlemmar.

Elev

Sök efter delat material från din lärare.

< alla nyheter

Presentation av prova på-uppdraget Människan i rymden

december - 2022

Välkommen på en digital presentation av det nya prova på-uppdraget Människan i rymden. Ett prova på-uppdrag för lågstadiet som har tagits fram i samarbete med ESERO Sverige. Uppdraget presenteras tillsammans med två inspirationsföreläsningar om rymden. 

 

NTA Skolutveckling har tillsammans med ESERO Sverige tagit fram ett prova på-uppdrag med utgångspunkt i rymden. Uppdraget heter Människan i rymden och är ett teknikuppdrag för lågstadiet.

Syftet med uppdraget är att väcka nyfikenhet, intresse och lust att lära mer om programmering och rymden. Eleverna får dessutom utveckla sina kunskaper i programmering i programmet Scratch som är en digital programmeringsmiljö.

 

Prova på-uppdragen har tagits fram för att de som ännu inte är medlemmar i NTA Skolutveckling ska kunna pröva på NTA:s arbetssätt. Uppdragen går bra att använda även om man redan arbetar med NTA.

 

Presentationsdagen innehåller en presentation av prova på-uppdraget tillsammans med två korta inspirationsföreläsningar om rymden. Anders Ynnerman professor i vetenskaplig visualisering vid Linköpings universitet och Christer Fuglesang, professor i rymdfart vid KTH och Sveriges första astronaut, kommer att prata om rymden och vilka möjligheter det finns att utforska den.

 

Välkommen på presentation av Människan i rymden

Vad: Livesänd presentation av prova på-uppdraget och två inspirationsföreläsningar om rymden.
Plats: Digitalt
Datum: 23 januari 2023
Tid: 15.00–17.00
Anmälan: Klicka här >>

Alla som är intresserade är välkomna att delta!

 

Läs mer om prova på-uppdraget Människan i rymden >>

Inbjudan till presentationen av Människan i rymden >>


 

ESERO Sverige är ett initiativ av Europeiska rymdorganisationen ESA och Rymdstyrelsen. Syftet är att öka barns och ungdomars intresse för och kunskap inom STEM-ämnena, det vill säga naturvetenskap, teknik, ingenjörsvetenskap och matematik.

 

ESERO Sverige drivs av KTH i samarbete med Wisdome projektets fem arenor: Tekniska museet, Malmö museer, Universeum, Visualiseringscentrum C och Curiosum. Flera andra organisationer medverkar i projektet.

Mer information om programmet finns på www.esero.se